Tufekčić: U Mejdanu je uvijek samo pobjeda opcija!

U prošlogodišnjem finalu Slobode i "skauta", u Doboju (29:28) Tufekčić je postigao šest golova i bio drugi strijelac pobjedničkog sastava, s golom manje od Anesa Bečića

0
361
U prošlogodišnjem finalu Tufekčić je zabio šest golova (Foto: Darko Zabuš)

Sutra u Tuzli počinje završnica Kupa BiH za rukometaše, uz učešće Izviđača CO iz Ljubuškog, Gračanice, Vogošće Poljine Hills i domaće Slobode.

Torfej brani tuzlanski tim u kojem je vrlo bitan “kotač” iskusni Adnan Tufekčić.

U prošlogodišnjem finalu Slobode i “skauta”, u Doboju (29:28) Tufekčić je postigao šest golova i bio drugi strijelac pobjedničkog sastava, s golom manje od Anesa Bečića.

Sada se Sloboda i Izviđač sastaju u polufinalu, a trener Davor Kadić pripremao je svoj tima za pobjedu.

Prije svega, očekuje nas jako zahtjevna utakmica. Igramo protiv prvaka i to je svakako dodatni motiv za nas. Momci iz Ljubuškog zasluženo su osvojili prvenstvo i bili su na visokom nivou cijele sezone – komplimentira Tufekčić sutrašnjim protivnicima.

No, naglašava da i Sloboda ima svoju računicu, a to je da odbrani trofej.

– Imamo svoje šanse, igramo u Mejdanu i skim god da se ovdje sastanemo samo pobjeda je opcija. Ne razmišljamo u drugom smijeru. Spremili smo se dobro i jedva čekamo utakmicu – poručio je iskusni igrač “crveno-crnih”.

Govoreći o drugoj polufinalnoj utakmici Gračanica – Vogošća, kaže:

Drugo polufinale je malo u sjeni naše utakmice sa “skautima”, ali mislim da će se i tamo igrati jako dobar rukomet. I nema tu nekih izrazitih favorita, ni u jednoj ni u drugoj utakmici – dodaje.

Što se finala tiče, nada se da će ga igrati “solari”, a nije prognozirao ko bi mogao biti protivnik.

Igra se jedna utakmica i svašta može da bude. Ko bude imao svoj dan i bolje se snađe u datom trenutku, izaći će kao pobjednik. Nijanse će odlučivati i bit će to utakmice na loptu ili dvije. Nadam se da ćemo odbraniti titulu pobjednika kupa BiH i da će se u Tuzli u nedjelju ponovo slaviti – zaključio je Adnan Tufekčić, lijevi bek Slobode. (M. Petrović)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here