Trump najavio potpisivanje naloga za društvene mreže, odgovorio mu osnivač Twittera

0
270

Američki predsjednik Donald Trump jučer je zaprijetio da će donijeti regulativu koja se odnosi na društvene mreže i već danas planira potpisati izvršni nalog u vezi s društvenim platformama.

Trump je ljutit na Twitter

Ljutnja američkog predsjednika usmjerena je prije svega na njegovu omiljenu platformu Twitter, koji je ovog tjedna prvi put uz Trumpov tvit objavila i upozorenje kako je potrebno provjeriti činjenice uz njegove navedene tvrdnje, koje po mnogima nisu bile istinite.

“Republikanci osjećaju da platforme društvenih medija u potpunosti guše konzervativne glasove. Donijet ćemo snažnu regulativu ili ih zatvoriti prije nego što to dopustimo”, napisao je Trump na Twitteru.

Kasno sinoć tajnica za medije Bijele kuće Kayleigh McEnany najavila je da će Trump potpisati izvršni nalog “koji se odnosi na društvene medije”, ne precizirajući pobliže o čemu je riječ.

Za sada je nejasno što zapravo Trump cilja napraviti i ima li uopće predsjednik izvršne ovlasti da uvodi regulaciju u tvrtke po postojećim zakonima.

Osnivač Twittera: Nastavit ćemo ukazivati na fake news

Sinoć je osnivač Twittera Jack Dorsey neizravno odgovorio predsjedniku navodeći da će tvrtka nastaviti ukazivati na “netočne ili sporne informacije generalno o izborima”.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here