Trostruki sudar kod Plave poliklinike, kolone vozila do Sjenjaka (Foto)

3
1038

U blizini Plave poliklinike, na putu Tuzla – Bijeljina, danas oko 10 sati dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala tri vozila.

Još nemamo informaciju o posljedicama nesreće, koja je izazvala zastoj saobraćaja i kolone vozila sve do Sjnjaka.

Čitalac koji nam je javio informaciju i poslao fotografije, napisao je:

– Ne znam koji je sudar ove godine. Previše ljudi se parkira oko Plave poliklinike, a raskrsnica je apsolutno neuređena i nepregledna. Djeca nemaju šanse da pređu preko magistrale kada krenu u školu, iako ima pješački prelaz, jer vozila idu prebrzo. Rješenje bi bilo da se postavi semafor za pješake koji reaguje na dugme. Kada neko dijete dođe do prelaza,dovoljno je da pritisne dugme i upali se crveno za semaforu – navodi naš čitalac.

Kaže da je pješački prelaz upravo na mjestu gdje se danas dogodila “saobraćajka”,

– Ovo mjesto je opasno poživot građana. Najmanje 30 sudara bilo je ovdje tokom godine. Pacijenti Plave poliklinike parkiraju gdje stignu. Policija je dolazila u zadnje vrijeme nekoliko puta da kažnjava, ali čim odu ubrzo se sve ponavlja. Siguran prelaz učenika na ovom mjestu je prioritet i to bi vlast trebala riješiti – smatra naš čitalac.

U MUP-u TK potvrdili su da se sudar tri vozila dogodio u 10 sati, u Ul. Treće tuzlanske brigade, te da je jedna osoba zadobila lakše tjelesne povrede.

Više detalja bit će poznato nakon završetka uviđaja. (tl)

3 Komentari

  1. Koja Plava Poliklinika jade. Yebo hin onaj ko im dade dozvolu da na testi naprave ono ruglo od bolnice. Niđe veze. Niđe parkinga a čistoća je bolja na Hametovoj pijaci.

    • Slažem se s komentarom ovog gospodina “jakotuzlaka”…Neka ulože malo para koje mlate i za uređenje parkinga i za osiguranje prelaza za djecu

  2. Jakotuzlak : Sve te nesrece i nepostovanje cistoce, navodi vodu na njih mlin…sve vise i vise potencijalnih musterija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here