Tromjesečna Amila Arnaut otputovala u Tursku na liječenje

0
583

Prije tri dana objavili smo apel roditelja bolesne, tromjesečne djevojčice, koji su tražili pomoć, jer beba treba hitnu operaciju srca.– Trebala je operacija biti radjena u institutu dr. Vukan Cupic, ali su nas odbili ako ima neko da zna nekoga u ambasadi, ministarstvu, politici, premijera, drzavnika, bilo koga, bilo koji sektor, da može da nam pomogne da ponovo aktiviramo i molimo za prijem dijeteta, nema puno vremena – zavapio je otac djevojčice, Kemal Arnaut iz Živinica.

Naveo je da je Turska druga opcija, treća solucija je Beč, izjavio je Arnaut, dodavši da je sva potrebna medicinska dokumentacija prikupljena, te da su urađeni testovi na virus korona.

– Samo da nam dozvole da dođemo – molio je Arnaut.

Mada ne znamo pojedinosti, apel je urodio plodom i sinoć je beba Amila, s majkom Sabinom Arnaut, avionom “Cesna”, otputovala u Istanbul, gdje je primljena na kliniku.

– Konačno je sinoć tromjesečna beba otputovala za Instanbul, avionom iz Turske koji je došao po nju u Tuzlu, na aerodrom. Ništa još ne znamo o tome hoće li i kada djevojčica na operaciju, još nemamo kontakt sa Sabinom, majkom bebe. Bitno je da se uspjelo završiti što je bilo potrebno da ode na liječenje, jer je svaka minuta dragocjena – poslao nam je poruku Meho Dedović, prijatelj porodice Arnaut.

Zahvalio je na objavi informacije, a sada se očekuju dobre vijesti o zdravlju tromjesečne Amile, kćerke Sabine i Kemala Arnauta iz Živinica. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here