Trojici Tuzlaka koji su krali po Mostaru određen pritvor

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 17. februara određen je jednomjesečni pritvor Ademu Žiliću (1986.) iz Tuzle, Nazilu Šehiću (1980.) iz Tuzle i Arifu Beadiniju (1972.) iz Tuzle, zbog osnovane sumnje da su kao supočinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa.

Njima se stavlja na teret da su 14. februara oko 23 sati opljačkali dva objekta u Mostaru, saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva HNK, prenosi Faktor.

Osumnjičeni su se na adresu Salakovac bb, zajednički i dogovorno, dovezli “audijem A4”, u kojem su se nalazili Adem Žilić i Nazil Šehić i “audijem Q7”, kojim je upravljao Arif Beadini, u neposrednu blizinu ugostiteljskog objekta Fast food Olimpijada, vlasnika Z. P., i parkirali vozilo u šumu, te prišli objektu. Potom su, kako se navodi u saopćenju, Adem Žilić i Nazil Šehić upotrebom podesnog alata polomili cilindrični uložak brave na ulaznim metalnim vratima, te izvršili premetačinu stvari i za sebe prisvojili oko 150 maraka, nekoliko boca alkoholnog pića, izvjesnu količinu hrane, te dva daljinska upravljača za TV.

Iz Tužilaštva navode kako su osumnjičeni nakon toga otišli u trgovinu mješovite robe “Leri”, koja se nalazi na adresi Salakovac bb Mostar, vlasnika A. M., u blizini spomenutog fast fooda, te upotrebom podesnog alata otvorili zaštitnu metalnu rešetku koja se nalazila na ulaznim vratima, a potom i vrata.

Potom su izvršili premetačinu stvari i pronašli, te za sebe prisvojili izvjesnu količinu cigareta marke Marlboro, Drina i Rothmans u vrijednosti od oko 200 KM, novčani iznos oko 250 KM i nešto sitnog novca u eurima i markama, nakon čega su pozvali Arifa Beadinija da dođe po njih “audijem Q7”, pa su se svi zajedno tim vozilom udaljili, da bi potom Adem Žilić, u cilju da sakrije počinjenje krivičnog djela, PU Mostar prijavio krađu “audija A4”, kojeg su koristili pri izvršenju krivičnog djela.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, a za to krivično djelo može se izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna.

Sva trojica osumnjičenih su višestruki povratnici u počinjenju krivičnih djela protiv imovine, prenosi Faktor.

PU Mostar, po nalogu kantonalnog tužioca, nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *