Trojica osumnjičenih za ubistvo Harrisa Österdahla ostaju u pritvoru i naredna dva mjeseca

Ubijeni Österdahl od ranije je poznat švedskoj policiji, a i ranije je bio osuđivan za krivična djela vezana za šverc droge, oružje i slične kriminalne radnje

osumnjicenima za ubistvo svedjanina Harrisa Österdahla u sarajevu produzen pritvor za jos dva mjeseca
Österdahl je ubijen 31. oktobra na Stupu u Sarajevu (Foto: Klix.ba)

Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo o produženju pritvora trojici osumnjičenih za ubistvo Harrisa Österdahla na Stupu 1. novembra 2023. godine.

Trojica osumnjičenih za ubistvo Šveđanina ostaju, tako, i naredna dva mjeseca u pritvoru KPZ Zenica, potvrđeno je za Klix.ba iz Kantonalnog suda Sarajevo.

Österdahl je ubijen 31. oktobra u poslijepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar na Stupu. Prema dosadašnjim informacijama, navodno se radi o velikom sukobu unutar kriminalne mreže Foxgtrot koja djeluje u Stockholmu i Uppsali.

Ubijeni Österdahl od ranije je poznat švedskoj policiji, a i ranije je bio osuđivan za krivična djela vezana za šverc droge, oružje i slične kriminalne radnje.

Kako je za Klix.ba ranije saopćeno, pritvor je zatražen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih, bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, odnosno prikrivati dokazi i utjecati na svjedoke ili saučesnike, zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kao i zbog straha da bi njihovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *