Troje poginulih u dvije saobraćajne nesreće u Prijedoru

0
167
policija privedeno vise osoba ubistvo radenko basic nacelnik sektora kriminalisticke policije prijedor
foto: ilustracija

U dvije saobraćajne nesreće koje su se desile jučer na području Prijedora poginule su tri osobe.

Do nesreća je došlo kada su vozila sletjela s ceste.

– Policijskoj upravi Prijedor jučer su prijavljene dvije saobraćajne nesreće slijetanjem vozila sa kolovoza u kojima su smrtno stradala tri lica – saopćeno je iz PU Prijedor.

Prva nesreća prijavljena je oko 17.25 sati, kada je traktor sletio s ceste na lokalnom makadamskom putu u mjestu Balte. U ovoj nesreći poginuo je vozač N. M. iz Prijedora.

Oko 20 sati na magistralnom putu Prijedor – Bosanski Novi u mjestu Blagaj automobil marke “golf” je sletio s ceste. U ovoj nesreći poginuli su vozač I. J. i suvozač M. J., oba iz Bosanskog Novog.

– Nakon obavještavanja tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor, na mjestima saobraćajnih nesreća izvršen je uviđaj. Policijska uprava Prijedor apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno ograničenja brzine kretanja vozila, da prilagode brzinu uvjetima i stanju na kolovozu i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, lijekova ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu utjecati na psihofizičku sposobnost vozača – naveli su iz PU Prijedor. (Faktor)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here