Trogodišnja djevojčica iz tragično stradale mostarske porodice Krstić uskoro izlazi iz bolnice

Trogodišnja djevojčica G.K., jedini preživjeli član mostarske porodice Krstić, koja je stradala u saobraćajnoj nesreći na Buni, uskoro će biti otpuštena iz bolnice. Ona je zadobila teške povrede zbog čega je i operisana, a trenutno je u stabilnom stanju.

Kako je Klix.ba potvrđeno trogodišnjoj djevojčici su svi nalazi uredni ili bolji nego što su bili te će biti uskoro otpuštena iz bolnice na kućnu njegu, koja će trajati jako dugo.

“Morati će nositi još godinu dana longete. Ali CT glave joj je uredan, i svi nalazi su joj uredni ili puno bolji nego što su bili. Planira se otpust uskoro na kućnu njegu, ali nije još određen tačan termin”, kazano je za Klix.ba iz mostarske bolnice.

Trogodišnja G.K. je zadobila povrede opasne po život i ljekari su je hitno operirali u SKB-u Mostar, dok su njeni otac Boris (35), majka Marijana (34) i brat Roberto (9) smrtno stradali u automobilu Renault Scenic na mjestu nesreće koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Buna-Zaton kod Bunskih kanala.

Podsjetimo, u nesreći koja je šokirala Hercegovinu, su učestvovala četiri automobila, Mercedes, dva BMW-a i Renault Scenic. Četiri su osobe smrtno stradale i još četiri teško povrijeđene, među kojima je i trogodišnja djevojčica tragično stradale porodice Krstić.

Prema nezvaničnim informacija tragično stradala mostarska porodica Krstić je žrtva utrkivanja i nesavjesne vožnje druga dva automobila na cesti, BMW-a i Mercedesa. Četvrta poginula osoba u ovoj nesreći je vozač BMW-a Mate Primorac (46), za kojeg nezvanični izvori tvrde da je učestvovao u utrkivanju s Mercedesom kojim je upravljao Mile Doko (31).

Tužilaštvo HNK koje vodi istragu, ove navode ne potvrđuje, ali nije dalo ni informacije o eventualnom istražnom pritvoru za moguće sukrivce za tragediju zbog koje je na dan sahrane, 27. septembra bio proglašen danom žalosti u Mostaru, prenosi Klix.ba.

U cilju rasvjetljavanja slučaj koji je šokirao BiH je Kantonalno tužilaštvo HNK naložilo obdukciju tijela stradalih i vještačenje svih automobila koja su učestvovala u saobraćajnoj nesreći,te kako je navelo poduzima sve zakonom previđene istražne radnje da rasvijetli okolnosti koje su dovele do tragične nesreće. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *