TRN – Tako Reći Nezvanično (38): Fontana na toplu vodu

U "Centralnom grijanju" nakon onog tendera za izradu web stranice od 50.000 KM, još jedan grande investicioni zahvat

3
1017

Tuzla uskoro postaje prvi grad na svijetu koji će imati fontanu na toplu vodu!

U objavljenom natječaju Javno poduzeće Centralno grijanje d.d. Tuzla za radove na uređenju postojeće fontane na TRGU SLOBODE nudi ni manje ni više 40.000 KM + PDV.

S obzirom na vrijednost posla čišćenja i “sređivanja ” fontane, mora da će biti priključena i na na gradski vrelovod, pa će, kako se očekuje, raditi i zimi.

Koliko je pučanstvu poznato, GRAD TUZLA je vlasnik fontane, pa je nejasno zašto tender raspisuje JKP Javno komunalno poduzeće Centralno grijanje. Isto će je vjerovatno preuzeti u vlasništvo prije izvođenja radova kako bi sve bilo u skladu sa zakonom.

U “Centralnom grijanju” nakon onog tendera za izradu web stranice od 50.000 KM, još jedan grande investicioni zahvat! Na teret građana, jasno.

Ima se, može se! (Posted by JT, Tuzla)

3 Komentari

  1. Ima li tu nekog posla za tužioca Serhatlića? Goran Jurak iz JKP “SiK” Tuzla, Goranov sin Vedran Jurak preko štele zaposlen u JKP “Centralno grijanje”, e sad Centralno grijanje raspisuje tender za čišćenja fontane, a odgovorno lice oko tendera u CG Vedran Jurak. Čišćenje fontane za 40.000 KM, što je brat bratu jedno 150 minimalnih penzija. Dajte majstorima u penziji odgovarajuće struke i njih pet će očistiti fontanu za 2000 KM…Dobro njima, dobro i gradu

    • Centralno grijanje plaća 40.000 KM čišćenje fontane koja je u vlasništvu Grada Tuzla. U tome je kvaka mense čini.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here