TRN – Tako Reći Nezvanično (32): Pošteni političar i nevina prostitutka

Čitaoci portala TuzlaLIVE.ba pišu i komentarišu…

UPOZNAVANJE
Ovih dana na Pannonici, a poštujući socijalnu distancu, upoznaju se kupač i kupačica.
Muškarac reče:
– Ja sam pošteni političar.
A zanosna plavuša odgovori:
– Drago mi je, ja sam nevina prostitutka! (Posted by Mališa)

SDP SLOBODA
Po kuloarima se priča da bi RSD „Sloboda“ trebala promijeniti ime u SDP „Sloboda“. Zašto?
Pa, ko nije član SDP-a ne može biti u upravnom odboru niti u skupštini ijednog kluba, a to je po slobodnoj procjeni više od 200 ljudi.

– Hajde što nema iz SDA, SBB, BOSS-a i sličnih „lijevih“ partija, ali kako to da nema ni iz koalicionog partnera na nivou FBiH – iz Naše stranke!? – pita penzioner Edo Mali.

KAKO SE UZME
Pitali visokog tuzlanskog političara S.I. zvanog Šimo G., kako se živi u vrijeme pandemije virusa korona, a on će kao iz topa:

– Kako se UZME!

UPUTSTVO
Pojedini zastupnici u Skupštini TK su zbunjeni. Nešto bi pametno i diskutovali, al‘ stao im mozak.

Nikako da nađu upustvo za upotrebu!

ZA BANOVIĆA
Mejdan ponovo poplavljen, pokušava se donacijama skupiti lova za saniranje šteta, a upitno je hoće li biti osposobljen do početka naredne košarkaške sezone. Zli jezici kažu, ako Mejdan ne bude u funkciji do ABA 2 lige, da će OKK Sloboda igrati u Banovićima.

– I jesu za Banovića. Osim dvije pozivnice za ABA 2 ligu i jedne za Prvu ligu BiH, ništa nisu osvojili, ako ne računamo Kup TK. Nijednog igrača nisu napravili za reprezentacije BiH u ovih deset godina. Samo kupuju igrače sa strane – komentira dobro upućeni bivši trener kluba kod Kapije. (Posted by Panonski mornar)

ZABRANJENO ŠKLJOCANJE
Priča se da je predsjednik Skupštine Teniskog kluba “Sloboda”, Žarko Vujović, koji u ovaj klub kao da je ispaljen iz” nevesinjske puške”, zabranio fotografisanje djece za vreme treninga. Navodno, svi koji budu kršili ovu zabranu bit će prijavljeni policiji.

Zle jezičine, kojih u ovome klubu ima sve više, tvrde da je svrha ove zabrane spriječiti članove kluba da slučajno ili namjerno ne uslikaju njegovog dragog šefa, Envera Bijedića, predsjednika uprave ovog kluba, kako šenluči na terasi kluba poslije napornih i iscrpljujućih mečeva u kojima za devedeset minuta zna pretrčati i po 500 koraka! (Posted by RiD)
————
NAPOMENA: Priloge šaljite na e-mail desk@tuzlalive.ba uz napomenu za rubriku “TRN”.

Podijeli

3 0 komentara

  1. Fotografisanje je zabranjeno kako bi se sakrio privatni klub ll pomovnog trenera jasmina dzambica koji u radno vrijeme radi na crno i na crno angazuje trenare irgete i placa ih 5km po satu, a on okolo hoda sa rukama na guzici i koketira roditelje. Inace, rad na crno je omiljena didciplina u klubu, pola redvnog radnog vremena se radi a sve ostalo je rad na crno. Kad bi to znale vlasti (znaju ali ne smiju doci) penzioneri bi imali vece povecanje
    Sramno u sta se pretvorila socijaldemokratija

  2. Treba zabraniti slikovavano predcednika privatnog tenis kluba “JUZNI VETAR” bivsi TK SLOBODA, Enku Bedica jerbo nemere od trbuha stat vas cijeli u sliku, a nije mahane ni Vojvodi Zaretu trbuha što se tiče.
    Očito imaju veliki uticaj na pojedine kubske trenere u svezi trbuha.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *