Tribine – Bajrami u bh. književnosti

U Plavoj Sali BKC-a Tuzla sa početkom u 18:00 sati biti održani "Bajramski egleni" - tribina na temu "Bajrami u bh. književnosti"

0
58

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona sa idejom obilježavanja Ramazanskog bajrama, zajedno sa još sedam partnerskih institucija i organizacija, 4. i 5. maja 2022. godine priređuje prigodan bajramski program “Bajramluci”, kojim obilježeva jubilej 30 bajrama u nezavisnoj Bosni i Hercegovini.

Manifestacija se nakon Svečanog koncerta i otvaranja dvije izložbe 4. maja, završava u četvrtak 5. maja 2022. godine, kada će u Plavoj Sali BKC-a Tuzla sa početkom u 18:00 sati biti održani “Bajramski egleni” – tribina na temu “Bajrami u bh. književnosti”.

Na tribini će govoriti Hadžem Hajdarević, pisac i publicist, a događaj će moderirati Sead Husić, pisac i uposlenik JU Specijalna biblioteka ”Behram-beg” Tuzla.

Podsjećamo, u organizaciji ove manifestacije učestvuju pored Bosanskog kulturnog centra TK kao nosioca aktivnosti i BZK Preporod, Vijeće bošnjačkih intelektualaca RO Tuzla, MDD Merhamet RC Tuzla, Medžlis islamske zajednice Tuzla, Behram-begova medresa u Tuzli, Specijalna biblioteka Behram-beg Tuzla i Institut za društvena i religijska istraživanja Tuzla.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here