Tri predstave u Narodnom pozorištu do kraja maja

Iako se pozorišna sezona bliži kraju, u Narodnom pozorištu Tuzla se i dalje radi punom parom. Nakon mnogo uspješnih predstava u mjesecu maju, kako domaćih tako i gostujućih pozorišta, do kraja mjeseca su ostale još tri izvrsne predstave.

Predstava „Djelidba“, autora Skendera Kulenovića i u režiji Miralema Zubčevića na repertoaru tuzlanskog pozorišta je u utorak, 23. maja u 19,30 sati.  Radnja ove komedije je smještena u bosansko selo, neposredno po završetku Drugog svjetskog rata.

U predstavi igraju: Nenad Tomić, Nermin Omić, Milenko Iliktarević, Elvis Jahić, Elvira Aljukić, Siniša Udovičić, Adnan Omerović, Midhat Kušljugić, Edis Žilić, Luka Spasojević i Nedim Malkočević.

Dva dana nakon “Djelidbe”, u petak 26. maja u 19,30 sati, na repertoaru je i izvrsna predstava “Macbett”, autora Eugena Ionescoa i u režiji Davida Alića. U djelu “Macbett” Ionesco preoblikuje Shakespearovu dramu “Macbeth”, stvarajući novu komičnu priču o korupciji, velikim ambicijama i kukavičluku.

Posljednja predstava na ovomjesečnom repertoaru je predstava “Budala na večeri”, autora Frencisa Vebera i u režiji Midhata Kušljugića, koja će se odigrati u utorak, 30. maja u 19,30 sati. Svake srijede bogati izdavač knjiga Pijer Brošan (Milenko Iliktarević) i njegovi prijatelji sastaju se na večeri i takmiče se koji će od njih na taj sastanak pozvati veću budalu, odnosno osobu s neobičnim idejama i strastima kojoj će se svi moći smijati.

U predstavi igraju: Milenko Iliktarević, Edis Žilić, Elvis Jahić, Remira Osmanović, Jasmina Dedić – Ibrić, Siniša Udovičić i Midhat Kušljugić. (PR NP)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *