Tri kuglaša Slobode u finalu pojedinačnog prvenstva Federacije BiH

Nakon odigrana dva nastupa 12 najboljih iz obje grupe plasiralo se na finale koje će se održati 16/17. decembra u Međugorju
kuglanje, kvalifikacije, prvenstvo fbih, sloboda
Senad Jogunčić je u kvalifikacijama zauzeo treće mjesto (Foto: Arhiva)

Tri kuglaša Slobode plasirali su se u finale pojedinačnog prvenstva Federacije BiH. Kvalifikacije su održane u Sarajevu gdje su nastupali igrači iz ekipa  Rudar Kakanj, Sloboda, Zrinski Ljubače-Bistarac, Željezničar Sarajevo, Bosna Visoko i Vogošća, dok su igrači iz ekipa Posušje, Zrinjski Mostar, Mostar, Tomislav i Brotnjo igrali u Mostaru i Međugorju.

Na kvalifikacijama u Sarajevu iz Kuglaškog kluba Sloboda učešće je uzelo 5 igrača (Senad Jogunčić, Samir Jogunčić, Nermin Kasumović, Dževad Avdić i Nedžad Turkeš).

Nakon dva nastupa tri igrača Slobode su se plasirala na finale: Senad Jogunčić koji je sa 1174 (597 i 577) oborenih čunjeva zauzeo treće mjesto, Samir Jogunčić sa 1121 (585 i 536) oborenih čunjeva zauzeo 5 mjesto i Nermin Kasumović sa 1088 (541 i 547) oborenih čunjeva zauzeo 9 mjesto.

Dževad Avdić je sa 1043 (515 i 528) oborenih čunjeva zauzeo 13. mjesto i prva je rezerva za finale u slučaju da neko od 12 prvoplasiranih odustane od nastupa. Nažalost zbog povrede Nedžad Turkeš nije mogao nastupiti drugog dana kvalifikacija.   

Nakon odigrana dva nastupa 12 najboljih iz obje grupe plasiralo se na finale koje će se održati 16/17. decembra u Međugorju. (kk)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *