Tri jednostavna trika za čišćenje šporeta, sve prirodnim sredstvima!

Umjesto da koristite skupa kupovna sredstva za čišćenje, trošite novac i širite hemikalije po domu, pokušajte prirodnim sredstvima da očistite šporet
(Foto: Shutterstock) 
Čišćenje šporeta često predstavlja zamoran posao, a nikada ne uspjevamo da dobijemo onaj pravi sjaj koji je imao kada smo ga kupili, piše Lovesensa.

Ako svakodnevno kuhate, poznato vam je da je šporet neophodno čistiti skoro svakog dana. Umjesto da koristite skupa kupovna sredstva za čišćenje, trošite novac i širite hemikalije po domu, pokušajte prirodnim sredstvima da očistite šporet.

Ova prirodna sredstva za čišćenje prave se vrlo jednostavno, a mi vam predstavljamo tri super mešavine za skidanje mrlja sa šporeta.

1. So i soda bikarbona

U posudi pomiješajte kašiku soli sa kašikom sode bikarbone. Dobro izmiješajte pa dodajte kašiku vode i miješajte dok ne dobijete sjedinjenu pastu. Pastu nanesite na žicu ili sunđer i njom očistite ringle i rernu.

2. Limun i soda bikarbona

Limun se uspješno bori protiv masnoće, a soda bikarbona je odlična u borbi protiv bakterija. Zato ove dvije namirnice čine odličan spoj za čišćenje masnih i zapuštenih površina. Šaku sode bikarbone pospite po ploči ili po ringlama, a zatim istrljajte šporet kriškom limuna. Soda bikarbona će pomoći da skinete masne fleke, a neće izgrebati površinu. Kada ukonite fleke, vlažnom krpom prebrišite šporet da biste uklonili ostatke sode bikarbone i limuna.

3. Alkoholno sirće

Pomiješajte alkoholno sirće i vodu u razmjeri 1:2 i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Ova mješavina odlična je za čišćenje ploče na šporetu i rerne, a možete je svakodnevno koristiti za čišćenje kuhinjskih elemenata. (Izvor: Lovesensa)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *