Trgovina drogom vrijedna 2,7 miliona maraka: U akciji policije 15 uhapšenih

Prema računici policije protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000,00КM

akcija policije na podrucju banja luke, istocnog sarajeva i sarajeva uhapseno 15 lica pretzresi na 27 lokacija zapljenjena velika kolicina droge
Zapljenjena droga (Foto: N1)

Na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Sarajeva u toku je velika policijska akcija, koja se realizuje usaradnji sa Europolom, a u kojoj je do sada uhapšeno 15 lica. U toku su pretresi na 27 lokacija području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Кantona Sarajevo.

“Akcija je usmjerena protiv grupe lica koja se sumnjiče da su već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga ( Кokain, Heroin, Marihuana , Amfetamin, Ekstazi i drugih supstanci za proizvodnju opojnih droga), te na taj način počinili krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Prema računici policije protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000,00КM.

Višemjesečnu akcoju “Kode” realizuju policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, a u saradnji sa Europolom. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *