Trgovina dala rezultat: SDP osigurao većinu u Gradskom vijeću glasovima DF-a

SDP BiH obezbijedio je potrebnu većinu u Gradskom vijeću Tuzla. Pregovori sa Demokratskom frontom trajali su dugo, te su očigledno imali svoju cijenu. Zakopane su ratne sjekire, po zna koji puta su prekršeni principi i izborna obećanja.

U vladajućoj koaliciji sa SDP-om BiH bit će Tuzlanska alternativa, Savez za bolju budućnost, Demokratska fronta i vijećnik iz reda nacionalnih manjina (Jusić).

Prema saznanjima Vidiportala konstituirajućom sjednicom predsjedavaće ginekolog Zlatan Fatušić, inače dugogodišnji SDP-ovac, koji je tek nedavno promijenio stranački dres i prešao u DF. Bez obzira na to “presvlačenje” izgleda da se “stara ljubav” vjernog SDP-ovca Imamovića i nevjernog Zlatana Fatušića ponovo budi (uz njega, ćurak je promije4nio i Emir Ćehajić – op-tl).

Nova politička sapunica u Tuzli bit će na repertoaru od 14. januara ove godine. Mogu je gledati svi oni koji nemaju principa, dobar ukus, nimalo znanja i etike. Glumcima želimo uspješno odigrane role, a gledaocima – dobru zabavu. Račun će, svakako, stići nakon predstave, piše Vidiportal.

Podijeli

3 0 komentara

  1. Od df se ovo moglo ocekivati cijena po dogovoru ali tu nije kraj to je samo pocetna cijena bice toga još a Imamovic mora platiti

  2. Umjece mogućeg . …. dolaze … kao krv crveni …kao znoj opori…. brutalni….anđeli….

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *