Trgovački lanac Lidl planira otvoriti dva objekta u Živinicama

4
433
lidl registracija poslovnice sarajevo
Dok traju pripreme za ulazak na tržište BiH, lokacije za buduće poslovanje Lidla se još nagađaju (Foto: Ilustracija)

Gradonačelnik Živinica Samir Kamenjaković potvrdio je informaciju kako je prije 10-tak dana delegacija njemačkog trgovačkog lanaca ‘Lidl’ koji posluje u većem dijelu Europe te u SAD-u boravila u Živinicama te tom prilikom iskazali interes za dvije lokacije na kojima bi otvorili svoje objekte.

Delegaciju ‘Lidla’ je predvodili su kako saznajemo predstavnici ove kompanije iz Zagreba. Distributivni centar ‘Lidla’ za područje čitave BiH će biti lociran u Sarajevu dok kada je u pitanju Tuzlanski kanton predstavnicima ‘Lidla’ najinteresantnije je za sada područje Živinica.

Upravo u Živinicama imaju u planu otvoriti čak dva objekta odnosno poslovnice koji će se prostirati na površini od najmanje 10.000 m2 ukupne površine.

Kako saznajemo delegaciji ‘Lidla’ koja je boravila u Živinicama jedna od lokacija koja bi im odgovarala nalazi se uz magistralni put Tuzla-Sarajevo dok bi se drugi objekat nalazio negdje u centru.

Inače predstavnici ‘Lidla’ aktivno posljednjih mjeseci traže atraktivne lokacije u BiH na kojima bi istovremeno otvorili svoje objekte.

Jedan od uslova da bi ‘Lidl’ u nekom mjestu otvorio svoj objekat jeste da taj grad odnosno općina broji minimlano 30.000 stanovnika.

Također, od presudnog značaja kompaniji ‘Lidl’ da bi odlučili svoj objekat otvoriti u nekom gradu jeste njegova geografska pozicija, povezanost sa većim sredinama kao i tempo njegovog razvoja.

Osim Živinica ‘Lidl’ razmatra mogućnost da svoj objekat otvori i na području Brčko distrikta. (tl)

4 Komentari

  1. Hvala Bogu da neko od velikih dođe…Kad uđeš u Bingo ošamuti te nered na tezgama a o voću i povrću da ne govorim…Sve truhlo, a neće da zamijeni svježim…Prokletinja

  2. Ne znam je li iko bio u Lidlu u Hrvatskoj i Srbiji. Cirkus trgovina – više liči na pijacu i dosta stvari je mnogo loše kvalitete.
    Moguće je samo da budu imali neke robe koja će biti malo jeftinija od drugih – ali da nude nešto bolje, to ne.

    Živi bili pa vidjeli.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here