Trener Nedžad Mašić preuzeo rukometašice banjalučkog Borca

Našli smo jednu zajedničku rečenicu i to smo skratili pružanjem ruke. Bio sam, zahvaljujući direktoru Darku Saviću, gost kluba na finalnom turniru Kupa BiH. Gledao sam Borac i sve ono i iskreno zamišljao sam kako bi to sve izgledalo, rekao je Mašić
(Nedžad Mašić: Iz Turske u Banja Luku – Foto: Mondo)

Rukometni trener Nedžad Mašić, koji se nedavno vratio iz Turske, novi je ‘kormilar’ rukometašica banjalčulkog Borca.

Mašić je rođen 1961. godine u Kladnju, ima bogatu igračku i trenersku karijeru. Predstavljen je danas na konferenciji za novinare, a kako je istakao direktor kluba Darko Savić, radi se o velikom stručnjaku i istinskom zaljubljeniku u rukomet.

Bili smo u kontaktu nekoliko prethodnih godina, on je pratio dešavanja u klubu i naše igre. Odlučili smo se da idemo stepenicu više i da angažujemo čovjeka koji je istinski profesionalac i zaljubljenik u rukomet, a što je nama najbitnije i veliki stručnjak. Njegovo iskustvo je potrebno da ova ekipa koja je jedna od najspremnijih i najboljih ekipa u Premijer ligi napravi odlučujući iskorak kako bismo vratili titule u Banjaluku. Njega, kao i mene, isključivo zanimaju trofeji i to da Borac bude najbolji u BiH. Drago mi je da smo vrlo lako postigli dogovor, a danas ili sutra ujutro ćemo potpisati ugovor. Bilo je bezbroj ponuda za Nedžada i od muških i od ženskih ekipa za veliki novac, međutim ono što me raduje kod nas dvojice je da je riječ riječ i siguran sam da ćemo timski doći do uspjeha i da će ove djevojke napredovati u svakom pogledu. prvom obraćanju medijima, vrlo brzo se dogovorio oko angažmana u banjalučkom klubu“, prenosi portal Mondo.

Prilikom prvog obraćanja medijima, Mašić je naglasio da se lako dogovorio sa rukovodstvom kluba oko angažmana.

Našli smo jednu zajedničku rečenicu i to smo skratili pružanjem ruke. Bio sam, zahvaljujući direktoru Darku Saviću, gost kluba na finalnom turniru Kupa BiH. Gledao sam Borac i sve ono i iskreno zamišljao sam kako bi to sve izgledalo. Poslije toga smo sjeli, malo porazgovarali i uz obostrano zadovoljstvo smo dali riječ da napravimo jednu dobru priču ove godine, jedan dobar rezultat, a mene kao trenera interesuju samo visoki rezultati“, rekao je Mašić, koji očekuje u narednoj sezoni iskorak na ino-scenu.

Lično, kao trener imam dosta iskustva kroz te kupove sa mojim ekipama. Ne želimo da završimo na jednom krugu ili drugom, već želimo da vidimo da li možemo da napravimo neko pozitivno iznenađenje.”

Najavio je novi kormilar “osica” promjene u igračkom kadru.

Napravićemo korekciju u igračkom kadru, osvježićemo ekipu na deficitarnim pozicijama. Već sam ja u pregovorima sa desnom stranom, desnim vanjskim, Kamerunkom Mihaelom Magbom, koja je kod mene igrala tri godine u Turskoj. To ide malo sporije, ali ako uspijemo da riješimo nju, treba još jednu deficitarnu poziciju da popunimo, na srednjem beku, i mislim da bismo onda bili spremni da otvorimo sezonu kako treba. Sigurno je da će, kao i uvijek, put do uspjeha biti trnovit.” (M)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *