Treća “Sedmica gitare” u Tuzli uskoro počinje

Ovo treće izdanje sedmice gitare , trajat će do 20. jula.

(Za sve ljubitelje gitare ponovo u Tuzli- Foto: Facebook)

Treća sedmica gitare u Tuzli započinje u nedjelju, 14. jula, u 19:00 sati svečanim koncertom otvorenja i dobrodošlice u Međunarodnoj galeriji portreta.

Na otvaranju će nastupiti vrhunski umjetnici klasične gitare: Sanel Redžić, Tuzlak i umjetnički direktor manifestacije, Darko Bageski iz Makedonije i Alejandro Cordova iz Meksika. Događaj će biti dodatno obogaćen izložbom početnih studija iz opusa “Gitarista” akademskog bh. slikara i grafičara Safeta Zeca, koji će također posjetiti Tuzlu povodom Sedmice gitare.

Ovo treće izdanje sedmice gitare , trajat će do 20. jula.

Eminentni klasični muzičari će održavati nastavu za učenike iz cijelog svijeta. Na listi zemalja iz kojih dolaze umjetnici nalaze se Portugal, Sjeverna Makedonija, Austrija, Meksiko, Grčka, Njemačka, Srbija i Bosna i Hercegovina.

Pored koncerta otvorenja, publika će 16. jula u 19:00 sati u Ateljeu Ismet Mujezinović imati priliku prisustvovati koncertu Elvisa Sivčevića iz BiH i gitarskog dueta Euterpe iz Portugala.

Jedan od najzanimljivijih događaja bit će koncert u prirodi, koji će se održati 18. jula u 20:00 sati na izletištu Ilinčica ispred Doma prirode, gdje će nastupiti gudački kvartet CIPRA iz Beča, violinistkinja Andrea Nikolić i Sanel Redžić na gitari.

Pored spomenutih gostiju, poznati gitarski duo Vojislav Ivanović i Aleksandra Ivanović također će održati nastavu i radionice za učenike.

Sve što su učenici naučili i usavršili moći će pokazati na završnom koncertu, koji će se održati u Ateljeu Ismet Mujezinović 20. jula u 19:00 sati. (sb)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *