Traži se rješenje za brigu o divljim konjima

Gradsko vijeće Livna zatražilo je od Vlade K10 mišljenje o mogućim rješenjima za brigu o divljim konjima koji nastanjuju visoravan Kruzi iznad Livna.

Kako je za Fenu kazala predsjednica Gradskog vijeća Livna Hana Milak, na današnjoj tematskoj sjednici gradski vijećnici su od Vlade zatražili da se očituje koja opcija bi bila najbolja za problematiku livanjskih divljih konja.

– Očekujemo blagovremenu reakcija Vlade zbog prirode ove problematike, budući da su neposredno i svakodnevno, u prvom redu, ugroženi životi ljudi koji prometuju dionicama kojima se konji neometano kreću, a s druge strane, zanemaruju se prava životinja, kao i turistički potencijal koji oni imaju – poručila je Milak.

U međuvremenu, dodala je Milak, sredstvima koja osiguranim u gradskom proračunu za 2021. godinu provest će se privremene mjere zbrinjavanja konja (hrana, voda, sol, električne čobanice, signalizacija), a javnim pozivom bit će angažirane udruge i organizacije koje predstave najbolje i najadekvatnije mjere i opcije za privremeno rješenje ovog problema.

Podijeli

2 0 komentara

    • Slažem se s Azurom…Pustite konje da žive u svom prirodnom ambijentu, tu su opstali i čak se povećava broj konja. Kad čovjek umiješa prste, sve pokvari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *