Traže da se primjer iz Podgore primijeni i na druga mjesta na moru

Načelnica Podgore jučer je nakon uklanjanja peškira i ostalih rekvizita poručila da želi slobodnu plažu za sve

0
267

Potez mlade načelnice Podgore Petre Radić, koja je jučer naredila uklanjanje svih rekvizita s plaže, naišao je na odobravanje mnogih građana, a među njima je i Valentino Ivanković.

On se redakciji Večernjeg lista javio u nadi da bi se protiv prakse “rezerviranja” mjesta na plaži mogle uključiti lokalne vlasti i u drugim mjestima.

“Evo slike od prije pola sata. U 6:45 na plaži u Tučepima slobodna mjesta u hladu već su zauzeta. Molio bih vas objavu, možda da se netko i ovdje sjeti pokupiti ručnike pa da svi imamo hlad, a ne da se na godišnjem moramo dizati u 5 sati ujutro”, požalio se Ivanković.

Podsjetimo, načelnica Podgore jučer je nakon uklanjanja peškira i ostalih rekvizita poručila da želi slobodnu plažu za sve.

“To isto želim i sutra, preksutra, dogodine…”, poručila je Radić, podsjetivši da je plaža pomorsko dobro, a time i vlasništvo svih građana.

Zauzimanje mjesta na popularnim plažama problem je koji se u hrvatskoj javnosti provlači već godinama, gotovo svake sezone.

Proteklih godina tako smo svjedočili i akcijama mještana u različitim dijelovima zemlje koji su uzeli stvari u svoje ruke te uklanjali rekvizite, a jednom su ih i zapalili.

Kako bi se izbjegla takva rješenja, u mnogim mjestima se u rješavanje problema uključila i vlast pa su rekvizite uklanjali komunalni redari, no čini se da mnogi i dalje ne odustaju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here