Tragedija u Tuzli: Muškarac ubio suprugu pa pucao u sebe, ljekari mu se bore za život

U Tuzli se u ulici Maršala Tita jutros dogodila porodična tragedija u kojoj je jedna osoba izgubila život dok se drugoj ljekari na UKC-u Tuzla bore za život.

Naime, kako nezvanično saznaje Tuzlanski.ba muškarac inicijala S.M. iz vatrenog oružja usmrtio je suprugu nakon čega je pucao u sebe u namjeri da i sebi oduzme život.

Kako je iz Uprave policije MUP-a TK saopćeno za Tuzlanski.ba službenici policije jutros u 08:00 sati zaprimili su prijavu da su se iz stana u ulici Maršala Tita čula pucnjava iz vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, u stanu je zatečeno beživotno tijelo ženske osobe i muškarac sa povredama nanesenim iz vatrenog oružja.

Muškarac je prevezen u UKC Tuzla i trenutno se nalazi na intezivnoj njezi gdje mu se ljekari bore za život.

“Pacijent hospitaliziran u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Primljen je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju” – kratko je saopćila glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Uviđajne radnje obavljaju dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a TK i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla.

Istraga u vezi s ovim događajem je u toku. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *