Tragedija u Tuzli: Muškarac se raznio bombom, teško povrijedio suprugu!

U naselju Moluhe u Tuzli u jutarnjim satima došlo je do aktiviranja eksplozivne naprave na spratu kuće usljed čega je jedna muška osoba smrtno stradala dok je njegova supruga u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla.

Ovaj događaj prijavljen je Operativnom centru Uprave policije MUP TK u 07:55 sati. Odmah nakon prijave na teren je upućena je patrola policije PS Zapad i policijski službenici Jedinice za specijalnu podršku, Služba Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Tuzla kao i službenici OKP PU Tuzla i Odsjeka za krim tehniku i Kontradiverziona ekipa zbog sumnji da na licu mjesta ima više ekspozivnih naprava. prenosi.

Kako se nezvanično saznaje muškarac koji je aktivirao bombu smrtno je stradao na licu mjesta dok je njegova spruga u teškom stanju prevezena u UKC Tuzla.

“Pacijentica inicijala E.O. hospitalizirana u Jedinici intenzivne njege Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju UKC Tuzla, sa višestrukim povredama ekstremiteta, u toku priprema za operativni zahvat” – saopćila je glasnogovornica Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) u Tuzli Ersija Aščerić-Mujedinović.

Iz Uprave policije još nisu zvanično potvrdili smrt muškarca jer se nisu stekli uslovi da se dežurni ljekar pristupi tijelu stradalog i konstatuje smrt dok se ne obavi KDZ pregled kuće u kojoj se dogodila ova tragedija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *