Tradicija se nastavlja: Pogledajte kako je prva dama Amerike okitila Bijelu kuću

Svi ukrasi u Bijeloj kući postavljeni su za sedam dana, uz pomoć više od 300 volontera, a očekuje se da će ju posjedtiti oko 100 hiljada posjetioca tokom blagdanske sezone
Prva dama Amerike, Jill Biden, pokazala je kako je ukrasila prostor u Bijeloj kući (Foto. Agencije)

Svake godine običaj je da američka prva dama otkrije izgled božićnih dekoracija u Bijeloj kući, a doktorica Jill Biden nastavila ju je otkrivši ovogodišnju temu naziva ‘Magija, čudo i radost’.

Zajedno s 98 božićnih drvaca, 72 vijenaca i vrpci od pet kilometara, Bijela kuća pretvorena je u klasičnu zimsku zemlju čuda za blagdane.

Čini se da pisma Djedu Božićnjaku čarobno lete u stare poštanske sandučiće i izlaze iz njih, a vintage vlak plete se oko podnožja božićnog drvca od 18,5 stopa visokog Fraserovog drvca, dok hodnicima krase sve vrste ušećerenih poslastica – uključujući ogromnu Bijelu kuću od medenjaka.

Otkrivajući blagdanski dekor Bijele kuće početkom sedmice, prva dama Jill Biden otkrila je da je ovogodišnja tema, ‘Magija, čudo i radost’ blagdanske sezone, inspirirana ‘djetinjim čuđenjem i strahopoštovanjem’.

Djeca nisu vezana vremenom i sama po sebi poznaju ljepotu: bogat, šareni mozaik jesenjeg lišća nagomilanog visoko na smaragdnom pokrivaču trave; očaravajući ritam mekog, praškastog snijega dok pada s blistavog noćnog neba’, rekla je Biden dok je poželjela dobrodošlicu Nacionalnoj gardi i lokalnim vojnim porodicama u Bijeloj kući kao prvim gostima koji su iz prve ruke imali priliku uživati u blagdanski uređenoj predsjedničkoj rezidenciji, prenosi Tportal.

‘Blagdani nude vrijeme za razmišljanje i odmor od naših užurbanih života, sezonu kada možemo biti potpuno prisutni sa svojim prijateljima i porodicama. To je također i vrijeme zahvalnosti‘, dodala je.

Jer, znate, djeca nas imaju čemu naučiti ako smo dovoljno mudri da slušamo: kako ostati prisutni, čak i kad nas mami užurbani svijet; kako se otvoriti ljubavi i čuđenju i diviti se svakom trenutku, bez obzira koliko običan bio; kako pronaći ljepotu na stanici metroa‘.

Svaka je soba, rekla je, osmišljena je kako bi uhvatila dječju ‘čistu, nefiltriranu radost i maštu’.

Svi ukrasi u Bijeloj kući postavljeni su za sedam dana, uz pomoć više od 300 volontera, a očekuje se da će ju posjedtiti oko 100 hiljada posjetioca tokom blagdanske sezone. (tp)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *