Tradicija: Počele pripreme za 45. susrete Krečana

Svi koji žele sudjelovati u radu UG “Kreka” i u organizaciji Susreta Krečana, koji imaju ideje, sugestije i prijedloge za poboljšanje sadržaja ove manifestacije važne za afirmaciju kulturno-povijesnog naslijeđa šire društvene zajednice, dobro su došli
Susreti Krecana, Tuzla, decembar 2023
Susreti Krečana održavaju se neprekidno od 9. decembra 1979. godine (Foto: Arhiva tl)

Ovogodišnji, 45. susreti Krečana, održat će se u subotu, 9. decembra 2023. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Udruženja građana “Kreka”., na kojoj je napravljen plan organizacije tradicionalne manifestacije koja se neprekidno održava od 9. decembra 1979. godine.

Pripreme za tradicionalne susrete su praktično počele, a sastanci Upravnog odbora UG “Kreka” održavat će se svakog utorka i petka (u 19 sati), u prostorija UG “Kreka”, u zgradi Društvebog doma u Kreki (ranije RTV “Partizan” Kreka).

Svi koji žele sudjelovati u radu UG “Kreka” i u organizaciji Susreta Krečana, koji imaju ideje, sugestije i prijedloge za poboljšanje sadržaja ove manifestacije važne za afirmaciju kulturno-povijesnog naslijeđa šire društvene zajednice, dobro su došli i mogu bez najave prisustvovati budućim sastancima Upravnog odbora.

Program 45. susreta Krečana bit će objavljen uskoro.

Upravni odbor UG “Kreka” poziva sve članove da do početka 44. susreta Krečana izmire godišnju članarinu koja iznosi 10 KM, kako bi se osigurala finansijska konstrukcija za realizaciju programa susreta i rada Udruženja.

Uplata članarine može se izvršiti u prostorijama UG “Kreka”, kontakt Dragan Plauc (Tel. 062 288 414). (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *