Toni Karačić položio cvijeće na mezar Sakiba Malkočevića u Lipnici (Foto)

0
685
Toni Karačić na mezaru prijatelja Sakiba Malkočevića (Foto: SM)

Trener Posušja, Toni Karačić, posjetio je danas, u pratnji Seada Mulića, mezar prijatelja, Sakiba Malkočevića u Lipnici.

Kolege i prijatelji, Karačić i Malkočević, godinama su jeli trenerski kruh “sa sedam kora”, u klubovima, a i kao selektori mlađih reprezentacija BiH. Poštovali su se, posjećiva, pomagali jedan drugom, družili se uspostavivši odnos više od pukog nogometnog.

– Jučer me je nazvao i izrazio je želju da posjeti mezar Sakiba Malkočevića. Otišli smo danas u Lipnicu, položio je buket cvijeća i tiho odao počast velikom nogometnom znalcu i prijatelju – rekao je Sead Mulić.

Odao počast kolegi i prijatelju Soku (Foto: SM)

Toni Karačić je bio i na posljednjem ispraćaju Malkočevića, 26. oktobra 2020. godine u Lipnici, dva dana nakon prerane smrti tuzlanskog nogometnog velikana.

– Žao mi je što se nismo vidjeli. Sakibovi prijatelji uvijek su dobro došli u našu kuću – rekla je ovim povodom Biljana Malkočević, supruga rahmetli Sakiba.

Svaki put kada bi u Tuzlu došla ekipa koju trenira Karačić, iskoristio bi priliku i otišao posjetiti mezar velikog Soka.

Tako je bilo i danas, a ekipa Posušja, koju trenutno vodi, danas u 16:30 sati na Tušnju će odmjeriti snage sa Tuzla Cityjem. (TL – Foto: SM)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here