TK: Školska godina počinje 1. septembra

Ažurirat će se planovi za vanredne situacije u školi u slučaju da neko od đaka, osoblja ili njihovih ukućana bude bolestan

0
142
Učenici će u klupe 1. septembra (Foto: Ilustracija, arhiva)

Školska godina za osnovce i srednjoškolce na području Tuzlanskog kantona počet će 1. septembra kako je i planirano, odlučeno je na sjednici Vlade TK.

U okviru priprema za novu školsku godinu bit će ažurirani planovi za vanredne situacije u školi, koji moraju uključivati odgovorne osobe, kao i aktivnosti koje se trebaju poduzeti u slučaju da neko od đaka, osoblja ili njihovih ukućana bude bolestan, sa sumnjom na COVID-19, kao i određenu prostoriju ili područje za izolaciju oboljelu osobu.

Prema riječima ministra zdravlja Bože Jurića, Ministarstvo će analizirati ukupno brojno stanje uposlenih po ustanovama, broj vakcinisanih sa jednom ili obje doze, kao i broj onih koji su prebolovali COVID-19 u posljednjih šest mjeseci, kao i broj onih koji nisu vakcinisani, niti su prebolovali COVID-19.

Vlada TK danas je donijela i odluku o kapitalnim ulaganjima u obrazovne ustanove kantona. Odobrena su sredstva za realizaciju 16 kapitalnih projekata u oblasti obrazovanja ukupne vrijednosti 329 hiljada KM, a sredstva će biti raspoređena na projekte koje su kandidirale obrazovne ustanove, rečeno je. (Ag)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here