Tinejdžeri kamenom usmrtili djevojku pa je fotografirali za uspomenu

Još dva vozača automobila su zadobila lakše povrede.

Trojica tinejdžera koja su iz automobila u pokretu bacala veliko kamenje, usmrtila su dvadesetogodišnju djevojku koju su zatim fotografirali za uspomenu, saopćio je američki sud.

U saopćenju se navodi da je jedan od trojice osamnaestogodišnjaka rekao da su kamenjem gađali iz zabave, a da je osjetio krivicu kada su 19. aprila pogodili u glavu Alexu Barthel koja je umrla. Momak koji je vozio, okrenuo je automobil da bi se vratili kako bi drugi napravio fotografiju djevojčinog slupanog auta jer je želio uspomenu na ono što su uradili.

Sva trojica tinejdžera su u četvrtak prvi put nakratko dovedena u sudnicu da bi odgovorila na kratka pitanja sudije o tome da li razumiju šta se dešava. Uhapšeni su ove sedmice u svojim kućama u predgrađu Denvera, Arwadi, pošto su identifikovani kao osumnjičeni uz pomoć mobilne mreže i jednog njihovog prijatelja.

Istražitelji vjeruju da su bili umiješani u nekoliko sličnih incidenata u kojima je kamenje prečnika između 10 i 15 centimetara i teško do tri kilograma bacano na automobile u toj oblasti.

Još dva vozača automobila su zadobila lakše povrede u noći kada je Barthel ubijena.

Prema riječima šerifa, Bartheli je razgovarala telefonom s prijateljicom kada ju je udario kamen. Kada je poziv utihnuo, njen prijatelj je pratio lokaciju Bartehlove pomoću aplikacije na telefonu i našao je mrtvu u automobilu koji je s puta sletio u polje.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *