Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića preuzeto iz hladnjače KC u Tuzli, ko je platio troškove?

Tijelo je preuzela pogrebna firma “Selamet” iz Gradačca, dok je u pratnji bio i jedan od amidža Nermina Sulejmanovića
nakon vise od 120 dana iz komemorativnog centra u tuzli preuzeto je tijelo trostrukog ubice iz gradacca nermina sulejmanovica
Sulejmanovićevo tijelo u hladnjači Komemorativnog centra Tuzla nalazilo se preko 120 dana (Foto: Arhiva)

Nakon više od 120 dana, tijelo ubice Nermina Sulejmanovića iz Gradačca u nedjelju je preuzeto iz hladnjače Komemorativnog centra u Tuzli, potvrdio je Faruk Latifagić, direktor Komemorativnog centra Tuzla.

Tijelo je preuzela pogrebna firma “Selamet” iz Gradačca, dok je u pratnji bio i jedan od amidža Nermina Sulejmanovića.

Latifagić navodi kako su uredno izmireni svi troškovi prema Komemorativnom centru Tuzla.

Kako je za N1 BiH potvrdio Faruk Latifagić, ravnatelj Komemorativnog centra Tuzla, članovi Sulejmanovićeve obitelji su u petak preuzeli njegovo tijelo. Članovi obitelji su platili dosadašnje troškove držanja Sulejmanovićevog tijela u hladnjači.

S obzirom na to da je Sulejmanovićevo tijelo bilo u hladnjači četiri mjeseca, dug je iznosio preko 2500 eura. Ranije se izvještavalo da će trošak čuvanja tijela ubojice u hladnjači morati platiti građani Gradačca, ali to je ipak učinila Sulejmanovićeva rodbina.

Dan u Komemorativnom centru košta je gotovo 21 euro.

Za zada nije poznato da li je tijelo Sulejmanovića već negdje ukopano. Ranije smo pisali kako je za ukop tijela Sulejmanovićeva potrebna sagasnost njegovog oca.

Podsjećamo, Nermin Sulejmanović je 11. augusta mučki prebio, a potom u prenosu uživo na društvenim mrežama, ubio svoju nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović pred njihovim djetetom.

Potom je otišao dalje te ubio oca i sina, Čengiza i Denisa Ondera, ranio Harisu Onder, jednog policajca, a onda izvršio samoubistvo na farmi na kojoj ga je opkolila policija. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *