Tijelo mrtvorođene bebe greškom stavljeno u veš mašinu

Pokrenuta je istraga protiv ginekološkog odjela Opće bolnice u Peći na Kosovu nakon što je otkriveno da je netko na odjelu greškom stavio tijelo mrtve bebe u perilicu rublja.

Tijelo djeteta je iz perilice izvađeno u komadima, piše Kosovo-online.

Slučaj je potvrdila kosovska policija iz koje je priopćeno da istragu provode Državno tužiteljstvo i Zdravstveni inspektorat.

“Policija je obaviještena o slučaju koji se dogodio u Regionalnoj bolnici u Peći i odmah je izašla na lice mjesta, državni tužitelj također. Na lice mjesta izašli su i zdravstveni inspektori. Slučaj istražuju državni tužitelj i zdravstveni inspektori”, priopćila je policija.

Otac bebe kaže da bolnica nije htjela predati tijelo

Izvori iz bolnice u Peći kažu da bolnica pokušava pod svaku cijenu zataškati slučaj te da se vrši pritisak na osoblje kako ne bi došlo do informacija iz bolnice. Kosovo-online piše da čak krivnju pokušavaju prebaciti na spremačice, kako ne bi u javnost izašlo ime medicinskog osoblja ginekologije.

Otac bebe kaže da je slučaj šokirao njegovu obitelj i da je događaj otkriven kada je bolnica odbila predati tijelo bebe. Otac nikada nije prestao pokušavati saznati istinu o svom mrtvom djetetu, ali se šokirao kada je vidio ostatke bebe nakon što su je izvadili iz perilice rublja.

Bolnica: Suspendirano je 7 zaposlenih i pokrenut je disciplinski postupak

U međuvremenu se oglasila pećinska Opća bolnica te je na svojoj internetskoj stranici objavila da je u ovom slučaju suspendirano sedam zaposlenih te da je protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

“Slučaj je još u postupku istrage i čim istražni organi i zdravstvena inspekcija budu izašli s nalazima i konačnim postupkom, javnost će biti obaviještena s detaljima i adekvatnim mjerama predviđenim zakonom”, stoji u priopćenju bolnice.

“U početnoj smo fazi istrage i ne možemo da podijelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužitelj se sastao s roditeljima bebe i obavijestio ih o cijelom slučaju”, rekao je glasnogovornik Osnovnog tužiteljstva u Peći.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *