TGT nema dozvolu za promet lijekovima

Firma iz Laktaša isporučivala tehnički kisik. Opozicija je na nogama, traže ostavke, a na potezu su i istražni organi.

0
273

Sve je izvjesnije da su pacijenti u Republici Srpskoj tokom pandemije tretirani tehničkim kisikom.

Kompanija TGT Tehnogas iz Laktaša, koja je zdravstvenim ustanovama u ovom entitetu isporučivala kisik, nema dozvolu Agencije za lijekove Bosne i Hercegovine.

Potvrdio je to i sam Milorad Dodik dok ih je branio. Opozicija je na nogama, traže ostavke, a na potezu su i istražni organi.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je za sutra sjednicu Vlade o kiseoniku, te istakao da će, kada se dokaže da se u našim bolnicama koristi medicinski kiseonik, uslijediti krivične prijave zbog širenja panike među pacijentima i građanima.

Višković je naveo da je priča o kiseoniku prešla u politiku, te da se u ovom slučaju može govoriti i o lobiranju pojedinaca, navodeći da jedna firma u cijeloj BiH ima dokumentaciju o kojoj se sada govori, a u pitanju je firma sa prostora Federacije BiH.

On je upitao šta bi se desilo da Republika Srpska zavisi od te firme, da li bi uopšte mogla dobiti kiseonik za svoje zdravstvene ustanove.

“Prema mojim informacijama, ali imaćemo sutra na sjednici Vlade sigurno i više informacija, ta ista firma od nas kupuje taj kiseonik, onda ga prepakuje i samo pravno formalno ima dokument, a onda kaže da je to to”, rekao je Višković novinarima u Tesliću.

Prvo šta će uraditi, istakao je, biće angažovanje nezavisne kuće koja će biti van prostora BiH, jer zbog vikenda nije moglo ranije, te po hitnom postupku tražiti da se urade analize kiseonika koji se koristi u Republici Srpskoj.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here