Tenis: Edin Mulalić ponovo u Slobodi

Krajem januara, najbolji teniser Slobode ide na četiri vezana turnira u turskoj Antaliji gdje će imati priliku da osvoji i novčane nagrade

0
609
Edin Mulalić s trenerima Jogunčićem i Mulahasanovićem (Foto: Arhiva)

Nakon što je ravno godinu dana trenirao u Međunarodnoj teniskoj akademiji „Tipsarević“ u Beogradu, najbolji teniser TK Sloboda, Edin Mulalić, vratio se u matični klub.

Njegovi treneri, Mirza Mulahasanović i Ademir Jogunčić vele da je 16-godišnji Mulalić izuzetno dobro napredovao kako u igri tako tako i u snazi i eksplozivnosti.

– Edin je kao mlad igrač stekao i neophodno iskustvo sudjelujući na turnirima za juniore, ali i u konkurenciji seniora. Sada sa Edinom radimo dva teniska treninga i jedan kondicioni, kako bi io spreman za skori početak sezone, odnosu za učešće na turnirima –  kaže trener Mulahasanović.

Prvi dana januara, odmah nakon novogodišnjih praznika Mulalić će učestvovati na Božićnom turniru u Beogradu. To je, ustvari otvoreno prvenstvo glavnog grada Srbije.

Zatim slijede dva vezana turnira u Širokom Briijegu, a potom Prvenstvo BiH.

Krajem januara, najbolji teniser Slobode ide na četiri vezana turnira u turskoj Antaliji gdje će imati priliku da osvoji i novčane nagrade. (E.A.)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here