Evo ko ne bi smio jesti bijeli luk

Preporučuje se prestanak konzumacije većih količina bijelog luka najmanje dvije sedmice prije planirane operacije kako bi se smanjio rizik od prekomjernog krvarenja tokom i nakon zahvata

Preporučuje se prestanak konzumacije većih količina bijelog luka najmanje dvije sedmice prije planirane operacije kako bi se smanjio rizik od prekomjernog krvarenja tokom i nakon zahvata

Korištenjem prirodnih sredstava možemo podržati organizam u borbi protiv sveprisutnih toksina, čuvajući zdravlje na jednostavan i pristupačan način

Također, moguće je izbjeći korištenje zaprške jer će soda bikarbona lijepo zgusnuti luk i postići isti učinak kao i zaprška

Luk (lat. Allium cepa) je niskokalorična začinska biljka prepoznatljive sumporaste arome koja potječe iz Azije i Bliskog Istoka. Koristi se za jelo, ali i u ljekovite svrhe već oko 5000 godina. To ne čudi ako je poznato da će luk…

Bijeli luk se smatra prirodnim antibiotikom te čuvarom imuniteta, a osim toga ima i čitav niz blagotvornih djelovanja na organizam. No, mnogi se pitaju, šta s njim učiniti ako proklija? Trebamo li ga baciti ili upotrijebiti? Dok proklijani krompir ukazuje…

Nogometaši Lazija će kao i svi klubovi najvjerovatnije početi s treninzima za nastavak sezone 4. maja. Rimski klub želi smanjiti rizik od koronavirusa na minimum, te poboljšati fizičku spremu za nastavak prvenstva. Tako će svaki nogometaš dobiti potrebne zalihe namirnica…