Telemach BH se obratio tužilaštvima zbog zaposlenika sa spornog snimka

Navode da ta kompanija ne zapošljava ljude koji su činili krivična djela ili koji su počinili ratni zločin

0
258
Telemach: Traže mišljenje Tužilaštva (Foto: Arhiva tzl.ba)

Kompanija Telemach BH objavila je da je, po prepoznavanju jednog od svojih zaposlenih na ratnom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama i koji je uznemirio javnost, hitno uputila zahtjev Odjelu za ratne zločine u Tužilaštvu BiH i Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu sa pitanjem da li se protiv jednog od zaposlenih vodi istraga o ratnim zločinima.

Navode da ta kompanija ne zapošljava ljude koji su činili krivična djela ili koji su počinili ratni zločin, ali da su nadležne pravosudne institucije jedine koje imaju ovlaštenje da se bave istražnim radnjama i pokreću krivične postupke.

Ističu da će Telemach BH, kao kompanija koja poštuje zakone Bosne i Hercegovine, postupiti po odlukama nadležnih pravosudnih institucija.

– Telemach BH ne može da pokreće istrage, već to mogu da rade samo nadležne institucije, ali smo zbog uznemirenja javnosti, kao i zaposlenih u samoj kompaniji, donijeli odluku o suspenziji zaposlenog dok pravosudni organi BiH ne utvrde činjenice i donesu odluku. Telemach je kompanija svih građana BiH u kojoj se ne gleda ni vjera ni nacija i ponosni smo na multietičnost u našoj kompaniji. Jedino mjerilo za rad u Telemach BH su profesionalnost i poslovna etika – navedeno je u saopćenju.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here