Telemach BH jedan od najpoželjnijih poslodavaca u 2020.

u Telemachu danas radi više od 650 profesionalaca, uz više od 300 uposlenih kod naših kooperanata

0
112
Telemach će omogućiti praćenje utakmica s Eura

Prema glasovima posjetilaca MojPosao.ba portala, kompanija Telemach BH izabrana je za jednog od najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini za 2020.

Izbor “Najpoželjniji poslodavac” se u organizaciji Mojposao.ba portala održava već 14 godina, a Telemach BH se pozicionirao među tri najpoželjnija poslodavca u ICT sektoru, i to na prvom mjestu.

MojPosao.ba je osim istraživanja “Najpoželjniji poslodavac tokom 2020.” realizovao i istraživanje koliko se promijenila percepcija građana BiH o najpoželjnijim poslodavcima tokom protekle godine, te koji su faktori uticali na to. U tu svrhu provedena su istraživanja “Najpoželjniji poslodavac 2020.” prije pandemije COVID-19, i istraživanje pod nazivom “Za koga biste željeli raditi u 2020.” provedeno krajem 2020.

Po osnovu rezultata navedenih istraživanja Telemach BH je proglašen za “Najpoželjnijeg poslodavca” u ICT sektoru za 2020. Telemach BH je u Bosni i Hercegovini prisutan 10 godina i od samog početka, prema riječima generalnog direktora Admira Drinića, fokus poslovanja kompanije su uposlenici.

– Tehnologija je izuzetno važna, ali ona nam samo daje dobar temelj. Ljudi su ti koji su nosioci ideja i inovacija, koji mogu da kreiraju značajne stvari i dovedu do uspjeha. Telemach je oduvijek bio mjesto za rad i razvoj karijere, pozitivne radne atmosfere, stručnog napredovanja, kao i inovativnog pristupa poslovanju. Od 2010. do danas, rasli smo i kreirali nova radna mjesta, te tako u Telemachu danas radi više od 650 profesionalaca, uz više od 300 uposlenih kod naših kooperanata. Svi oni su posvećeni Bosanci i Hercegovci, koji Telemach čine onim što danas jeste – domaća kompanija, sa velikom vizijom za bolji život. Uvijek težimo da dajemo šansu mladim i obrazovanim, prije svega, vrijednim, ambicioznim, energičnim i kreativnim ljudima – istakao je Drinić.

U okviru United Grupe, vodećeg telekomunikacijskog i medijskog operatora u jugoistočnoj Evropi, u BiH posluje kompanija Telemach i njeni servisi EON i Total TV, a medijski sadržaj emituju televizije i portali Nova BH i N1, saopćeno je iz Telemacha.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here