Teatar Gavran i predstava ‘Sladoled’ u Tuzli, 27. aprila

Predstava traje 1 sat i 30 minuta, ulaz na predstavu je slobodan
(Plakat kazališne predstave Sladoled – Foto: Organizator)

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Tuzla u suradnji sa Narodnim pozorištem Tuzla će u subotu, 27. aprila/travnja s početkom u 19,30 sati upriličiti izvođenje predstave Sladoled, Teatra Gavran iz Zagreba, čiji je voditelj Miro Gavran

Tim će povodom također u uvodnome dijelu večeri biti upriličeno i predstavljanje njegovog najnovijeg romana Portret duše i općenito spisateljskog rada Mire Gavrana.

  • Miro Gavran je najprevođeniji i u kazalištu najizvođeniji hrvatski književnik. Djela su mu prevedena na 42 jezika. Imao je više od 400 kazališnih premijera na svim kontinentima, koje su imale više od 4 milijuna gledatelja. Njegove su knjige doživjele više od 250 izdanja na hrvatskom jeziku i u prijevodima, a otisnute su u milijun primjeraka. Za odrasle je do sada napisao deset romana.
  • Predstava Sladoled, neobična je komedija čije su glavne junakinje majka i kći, čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili opisuje kroz dinamične humorne prizore u kojima će se prepoznati svaka žena. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom, koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. 
  • Teatar Gavran je na ovome projektu okupio sjajnu ekipu kazalištaraca, od autora teksta Mire Gavrana, preko redatelja Borisa Svrtana, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju glumice zavidne vještine Mladena Gavran i Ana Vilenica. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek. Izbor glazbe načinio je Neven Zebić.

Zašto predstava nosi naziv Sladoled – neka ostane tajna sve do vašega susreta s našim glumcima.

Predstava traje 1 sat i 30 minuta, ulaz na predstavu je slobodan.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem broja: +387 61 657 886 (Ivica Kovačević – predsjednik Društva), 387 63 672 763 (Tajništvo Društva).

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *