Taksista naplatio vožnju 200 eura, Komunalna policija ga kaznila sa 1.500

Vozilo je isključeno iz saobraćaja na 48 sati oduzeta saobraćajna i jedna registarska tablica drugu nije posjedovao", navedeno je u prijavi

0
183
Taksi
Tražio je 250 eura, platili su mu 200 i prijavili ga (Foto: Ilustracija)

Komunalna policija i inspekcija kaznila je u Budvi taksistu Z. F. novčanom kaznom od 1.500 eura, jer nije imao odobrenje za rad. Njega su prethodno prijavili vlasnici privatnog smještaja na Svetom Stefanu, jer je njihovim gostima tražio za taksi uslugu prevoza do Budve i nazad 250 eura, a naplatio je 200, pišu Vijesti.me.

Kako piše u prijavi u koju su Vijesti imale uvid, češka turistkinja i njen partner, amarički državljanin, uzeli su taksi kako bi ih odveo do najbližeg punkta da plate boravišnu taksu. Umjesto da ih odveze do Pržna, taksista ih vozi do Budve gdje naplaćuje i čekanje. On je upravljao taksi vozilom podgoričkih registarskih ozbaka. Turiste vraća u smještaj i traži 250 eura, ali oni plaćaju 200 eura i prijavljuju vlasnicima smještaja slučaj.

“Subjekat nadzora Z. F. zaustavljen je u naselju Boreti na autobuskom stajalisto kod hotela Mediteran u 22 časova, upravljao je PMV marke Reno Senik registarskih oznaka PG TX 802 i nudio usluge prevoza putnika u drumskom saobraćaju kao fizičko lice za koje nema odobrenje nadležnog organa, nije registrovan u Centralnom registru privrednih subjekata. Vozilo je isključeno iz saobraćaja na 48 sati oduzeta saobraćajna i jedna registarska tablica drugu nije posjedovao”, navedeno je u prijavi.

“Kažnjen je po članu 141 stav 1 tačka 1 a u vezi sa clanom 17 stav 2 Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju jedinstvenom novčanom kaznom u iznosu od 1.500 eura”, naveli su Vijestima u Komunalnoj policiji i inspekciji Opštine Budva.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here