Takmičenje u izležavanju traje već 29 dana

Takmičari koji su učestvovali preporučuju da svako treba bar jedan dan da leži, da se ne pomjera, da ostane sam sa sobom i razmisli o životu

U etno-selu Brezna kod Plužina u Crnoj Gori, pet takmičara i takmičarki bori se za prvo mjesto u takmičenju u izležavanju, a među njima je mladi Kruševljanin koji je favorit.

Prema riječima organizatora Miće Blagojevića, takmičari su dobro i vrijeme provode družeći se.

– To je jako psihološko takmičenje, a učesnici su zanimljive ličnosti. Super su ekipa i tu će ostati neka prijateljstva, kaže organizator.

On ističe da takmičari koji su učestvovali preporučuju da svako treba bar jedan dan da leži, da se ne pomjera, da ostane sam sa sobom i razmisli o životu.

Takmičenje u izležavanju ušlo je u 29. dan, a ogranizator kaže da su svi iznenađeni time jer je prethodni rekord bio pet dana.

– Takmičenje u izležavanju je uživanje i nema teških pravila. To je neka vrsta preporoda, kaže Mića Blagojević.

Ovo je dvanaesta godina kako se takmičenje ogranizuje, a Crna Gora postala je poznata po njemu u svijetu.

Mnogi takmičari su odustali zbog obaveza, a preostalih pet među kojima su tri žene i dva muškarca istrajavaju u borbi za najboljeg/najbolju u izležavanju.

– Jedan od favorita je momak iz Kruševca. To bi bilo možda i apsurdno da pobijedi, da uzme titutulu koja je do sada pripadala Crnogorcima, kaže kroz smijeh organizator.

Prva nagrada je novčana i iznosi 1.000 eura.

Ove godine 21 takmičar učestvovao je u borbi za najboljeg.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *