Tablice od drveta stavio na auto i pokušao da uđe u BiH

0
84
drzavljanin svicarske stavio tablice od drveta na automobil pokusao uci u bih
Pokušao ući u BiH na graničnom prelazu Gradiška (Foto: Ilustracija)

Dvadesetpetogodišnji državljanin Švicarske stavio je na svoj automobil tablice od drveta i pokušao da uđe u BiH, ali ga je u toj namjeri spriječila hrvatska policija, pišu Nezavisne novine.

On je otkriven juče oko 18 časova na graničnom prelazu Stara Gradiška, na izlazu iz Hrvatske, kada je kontrolisan njegov automobil bh. registracija, saopštila je Policijska uprava brodsko-posavska.

“Policijski službenici su posumnjali u vjerodostojnost registracijskih tablica, te su nad 25-godišnjakom proveli kriminalističko istraživanje. Utvrđeno je da je istom 1. avgusta, policija u Austriji oduzela registracijske tablice zbog tehničke neispravnosti vozila, a do otklanjanja neispravnosti”, navode iz hrvatske policije.

Međutim, vozač do 4. avgusta nije otklonio neispravnost vozila, već je, kako navodi policija, napravio tablice od drveta na koje je nalijepio papir sa napisanom registracijskom oznakom, te ih upotrijebio kao prave.

Potom su policijski službenici vozilo isključili iz saobraćaja i oduzeli pomenute tablice, prenose Nzevisne novine.

Protiv vozača biće podnesena krivična prijava Opštinskom državnom tužilaštvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje za krivično djelo falsifikovanje dokumenata. (tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here