Svjetska banka će kreditirati četvrtu fazu sanacije brane Modrac (Foto)

Završetkom ove faze sanacije brane implementirao bi se kompletan projekat sanacije brane Modrac i tek tada uspostavila funkcionalnost objekta

Današnjem razgovoru sa predstavnicima Svjetske banke o četvrtoj fazi sanacije brane jezera Modrac i predradnjama koje je potrebno realizovati pred odobravanje sredstava, prisustvovali su danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović i pomoćnica ministra Elvira Salihović, direktor Jedinice za implementaciju projekata Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Alojz Dunđer sa saradnicima i v.d. direktora JP Spreča d.d. Tuzla Omer Kovčić sa saradnicima.  

Predstavnici Svjetske banke, čioja imena nisu saopćena, obišli su objekat brane Modrac u proceduri realizacije projekta četvrte faze sanacije brane jezera Modrac i dogovora oko daljih aktivnosti u vezi sa odobrenim sredstvima Svjetske banke za navedeni projekat.

Projekat je odobren Programom integriranog razvoja koridora rijeke Save i Drine (SDIP).  

Završetkom ove faze sanacije brane implementirao bi se kompletan projekat sanacije brane Modrac i tek tada uspostavila funkcionalnost objekta brane akumulacije „Modrac”, u pogledu stabilnosti i vododrživosti, saopćeno je iz Odjeljenja za informiranje TK.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *