Svi dijelovi Tuzle bez grijanja, u toku sanacija kvara

Kako je za RTV Slon potvrđeno iz Centralnog grijanja Tuzla, nakon što je sinoć počela isporuka toplotne energije prema pojedinim korisnicima, ponovo je došlo do kvara, zbog čega su sada svi dijelovi Tuzle bez grijanja.

Kako je rečeno iz ovog preduzeća, sanacija kvara je u toku ali za sada nije poznato kada će kvar biti otklonjen.

“Obavještavamo korisnike usluga Centralnog grijanja d.d. Tuzla da je nakon normalizacije u isporuci toplotne energije u noći 17.12.2022.g. ponovo došlo do potpune obustave isporuke toplotne energije dana 18.12.2022.g. u 04:30 za cijeli grad Tuzla uslijed prekida isporuke toplotne energije sa izvora toplotne energije u Termoelektrani Tuzla zbog kvara na toplifikacijskom dijelu postrojenja. O daljim informacijama u vezi sa isporukom toplotne energije korisnici će biti blagovremeno obaviješteni” – stoji u saopćenju na stranici Centralnog grijanja.

Podsjećamo, kvar je nastao u Termoelektrani u petak u kasnim večernjim satima. (tl)

Podijeli

2 0 komentara

  1. pa kad moze prof. fizičkog da bude sveznalica, na osnovu wikipedije i ministar ino poslova, mogu se i inžinjerima kvariti ovi kotlovi i bojleri… ista je to matrica

  2. Nije iznenađenje da se postrojenja za daljinsko grijanje u TE Tuzli učestalo kvare kada su stara preko 50 godina i značajno su izraubovana. Sad se vidi da nedostaje novi blok koji bi bio pouzdan izvor grijanja u narednih 20-25 godina a mi ga nećemo jer navodno želimo struju i grijanje isključivo na obnovljive izvore.Neznam šta kaže naša energetska strategija ako je imamo.

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *