Švedska ne priznaje seks kao sport

Nedavno je objavljena vijest da će Švedska priznati seks kao sport te da će u ovoj zemlji biti organizovano Evropsko prvenstvo u seksu. Međutim, ovo se ispostavilo netačnim.

“Švedski sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini strani mediji šire vijest kako je ‘Seks federacija’ postala član Švedskog sportskog saveza. Odlučno to demantiramo. To su lažne informacije kojima je cilj ocrniti švedski sport i Švedsku”, rekla je Anna Setzman iz Švedskog sportskog saveza.

Dragan Bratić, koji je vlasnik nekoliko noćnih klubova, došao je na ideju da organizuje Evropsko prvenstvo u seksu. Osnovao je “Seks federaciju” i podnio zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske. Ipak, ovu zamisao očigledno nije uspio ostvariti.

“Šteta što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registriran kao sport”, rekao je za Deutsche Welle i dodao da će se takmičenje održati bez obzira na sve.

Podsjećamo, 27-godišnja Hrvatica Marija Zadravec ranije je kazala da će učestvovati u ovom takmičenju.

“Posljednji intervju prije ulaska u kuću završen, sada prema livesexhouse, gdje će od 20 sati početi live emitovanje”, navela je u opisu fotografije koju je objavila na Instuagram. (tl)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *