Sutra vakcinacija zdravstvenih radnika u UKC-u i Domu zdravlja Tuzla

0
447
vakcinacija odziv fbih
(Foto: Ilustracija)

Zdravstveni radnici koji su na “prvim linijama” u zdravstvenim ustanovama TK, sutra će biti vakcinsani prvom dozom AstraZeneca vakcinama, koje je donirala susjedna Srbija.

Radi se o 1.000 doza vakcina AstraZeneca namjenjenih Tuzlanskom kantonu.

Za vakcinaciju se vrše pripreme u UKC-u Tuzla, ali i Domu zdravlja. Zdravstveni radnici “crvenih zona”, tj. covid odjeljenja UKC-a.

Naravno pripremaju se i u Domu zdravlja Tuzla, kome će biti dostavljeno oko stotinu doza. Za taj broj, biće vakcinisani uposlenici Higijensko-epidemiološke službe, Službe Hitne pomoći, ljekari porodične medicine i drugi koji budu određeni kao prioriteti.

Naravno, nakon izjave direktora UKC-a, dr Vahida Jusufovića da neće vakcinisati uposlenike UKC-a ukoliko ne dođe pismena potvrda sa viših nivoa da će biti osigurana i druga doza za revakcinaciju.

Kako je ovaj problem prevaziđen, jer je u međuvremenu stigla garancija od Vlade Srbije da će na vrijeme obezbijediti vakcine za revakcinaciju, stvoreni su uslovi za početak dugo očekivanog početka vakcinacije u FBiH.

– Sutra u 12:00 sati počinje vakcinacija u UKC-u Tuzla, a prema ranije utvrđenim prioritetima. Prvi u listi prioriteti su uposlenici crvenih zona covid bolnica. Proces vakcinacije će trajati nekoliko dana, izjavio je danas dr. Vahid Jusufović, direktor UKC–a Tuzla.(tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here