Sutra u Tuzli: “Travnička hronika” Ive Andrića u izdanju HKD Napredak Travnik

Bibliografska bilješka, koju je napisao Enes Škrgo, donosi uz ostalo vrlo dragocjen iskaz Ive Andrića o nastanku Travničke hronike. Taj iskaz zabilježen je u Travniku 1962. i do sad je bio dostupan samo rijetkima
Knjiga_Travnicka hronika_predstavljanje_Napredak
(Pozivnica za predstavljanje knjige Travnička hronika u izdanju hKD Napredak Travnik)

U Ateljeu Ismeta Mujezinovića u Tuzli, za sutra, 7. marta, u 19 sati, zakazano je predstavljanje knjige “Travnička hronika” u izdanju HKD Napredak Travnik.

Organizatori promocije su Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan u Tuzli, a u sklopu “Napretkovih dana”.

Travnička podružnica Hrvatskoga kulturnog društva Napredak, koju, kao i Hrvatsko kazalište Travnik, vodi Anto Bilić, objavila je roman Travnička hronika

. Knjiga je oblikovana s posebnom pažnjom, pa bi se moglo reći da se približava standardu bibliofilskoga izdanja. Knjigu je uredio Enes Škrgo, prijelom i dizajn naslovnice potpisuje Josip Lovrenović, crtež na naslovnoj stranici djelo je Dejana Pranjkovića. Tisak i uvez obavljen je uobičajeno vrhunski u Grafotisku iz Gruda.

Bibliografska bilješka, koju je napisao Enes Škrgo, donosi uz ostalo vrlo dragocjen iskaz Ive Andrića o nastanku Travničke hronike. Taj iskaz zabilježen je u Travniku 1962. i do sad je bio dostupan samo rijetkima.

Ulaz na sve večeri “Napretkovih dana” je besplatan, saopćeno je iz HKD Napredak Tuzla. (t)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *