Sutra u Gornjoj Tuzli dženaza Ameli, Ajni i Amaru Čičkušiću, u Tuzli Dan žalosti

Medicinska sestra Amela Čičkušić (34), njen sin Amar (9) i dvogodišnja kćerka Ajna, tragično su nastradali u nedjelju, 19. maja 2024. godine, nakon što ih je u stanu u naselju Stupine, ubio Amelin muž i otac malodobne djece, Mujaga Čičkušić (40), medicinar iz Tuzle

Prema informacijama Medžlisa IZ Gornja Tuzla, dženaza Ameli Čičkušić, njenoj kćerki Ajni i sinu Amaru, obavit će se u četvrtak, 23. maja 2024. godine, ispred Čaršijske džamije u Gornjoj Tuzli, počev od 16:45 sati.

Nakon toga ukop troje tragično nastradalih obavit će se na mezarju Izgon, također u Gornjoj Tuzli.

Medicinska sestra Amela Čičkušić (34), njen sin Amar (9) i dvogodišnja kćerka Ajna, tragično su nastradali u nedjelju, 19. maja 2024. godine, nakon što ih je u stanu u naselju Stupine, ubio Amelin muž i otac malodobne djece, Mujaga Čičkušić (40), medicinar iz Tuzle.

Nakon tog zločina, koji je još u fazi istrage, Mujaga Čičkušić je izvršio samoubistvo skokom sa 14 sprata zgrade u spomenutom naselju, u neposrednoj blizini hotela “Garden”.

Ovaj stravični zločin izazvao je nevjericu i šok u javnosti, a istraga, koju vode službenici MUP-a TK i djelatnici Tužilaštva TK, još nije dala sve odgovore o motivima i detaljima strašne tragedije.

Gradonačelnik Tuzle dr. Zijad Lugavić donio je odluku kojom se četvrtak, 23. maja 2024. godine, proglašava Danom žalosti na području Grada Tuzla.

Izražavam svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece” izjavio je gradonačelnik Lugavić ovim povodom. (TL – Foto: Medžlist IZ Gornja Tuzla)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *