Sutra u BiH pretežno sunčano, iskoristite dan!

U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

Danas je u većini krajeva u Bosni i Hercegovini preovladavalo oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. Izraženije padavine bile su na sjeveru, dok su na jugu zemlje padavine izostale.

Sutra se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prije podne magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

Bioprognoza:

Tmurno vrijeme praćeno padavinama, iako bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata će uzrokovati nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće u drugom dijelu dana će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti.. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima. (fhmz)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *