Sutra se igra remake prvog poslijeratnog sarajevskog derbija, sve spremno za susret pun emocija

Remake sarajevskog derbija iz 1996. godine bit će održan sutra na stadionu Grbavica.

U ovoj utakmici koju organizuje Pomozi.ba u saradnji sa Turističkom zajednicom Grada Sarajeva za Željezničar i Sarajevo će igrati isti nogometaši koji su igrali 2. maja 1996. godine u prvom poslijeratnom derbiju na Grbavici.

Tada je rezultat glasio 1:1, a pogotke su postigli Bulend Biščević za Želju i Dženan Uščuplić za Sarajevo.

“Drago mi je prije svega da smo živi i zdravi. Za mene ta utakmica ima posebno značenje kao dijete grada i ovog naselja. Gol koji sam postigao ima specijalno značenje za mene. Biti prijatelj sa igračima oba tima za mene je velika stvar. Nadam se da ćemo sutra imati dovoljno snage i odigrati taj susret pun emocija”, rekao je Biščević, a prenosi Klix.

U ime FK Sarajevo na današnjoj konferenciji za medije se obratio defanzivac Dženan Hošić.

“Nadam se da ćemo uspjeti svi da pomognemo i skupimo novac. Mislim da je ovaj projekat vrlo dobra stvar za nas grad. Da se mogla birati utakmica nije mogla biti izabrana bolja. Možemo je nazvati utakmicom raja protiv raje, s obzirom na to ko je činio sastave oba tima”, istakao je Hošić.

Među pozvanima je i Mirsad Dedić, legendarni golman Sarajeva, Slobode i reprezentacije BiH, koji je za portal TuzlaLIVE potvrdio da će se odazvati pozivu.

– Rekao sam da počinju pripreme Tuzla Cityja i da baš nisam u stanju da igram, ali su mi poručili: “Bitno je da dođeš i da si s nama na toj utakmici” – kazao je Dedić.

Utakmica se igra na stadionu Grbavica s početkom u 19:30 sati, a igrat će se dva puta po 30 minuta. Obezbijeđen je i direktan prenos na FACE TV.

U prodaji ulaznice za remake derbija između Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine

Ulaznice su u prodaji u Shopu FK Željezničar, a sav prihod od ulaznica ide u Fond za liječenje oboljelih građana “Sportisti za život”.

Oni koji nisu u mogućnosti doći na utakmicu mogu podržati Fond za liječenje pozivom na broj 17021 kojim doniraju 2 KM.

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *