Sutra press Tuzla Cityja: Zvanično predstavljanje Zlatana Nalića, ko je još bio u kombinaciji?

0
511

Zlatan Nalić sutra bi i zvanično trebao biti predstavljen kao novi šef stručnog štaba Tuzla Cityja, na konferenciji za novinare koja je zakazana na stadionu u Simin Hanu, u 14 sati.

Nakon Slobode Tuzla City: Zlatan Nalić (Foto: Miro Petrović)

Kako SCsport saznaje, 51-godišnji stručnjak sutra iz Švedske dolazi u Tuzlu kako bi obavio završni dio pregovora i eventualno stavio autogram na ugovor s premijerligašem iz Simin Hana.

Sportski direktor Samir Muratović još jučer je potvrdili da su osnovni detalji ugovora s Nalićem načelno dogovoreni, te se očekuje da će upravo bivši trener Slobode voditi ekipu u sljedećem kolu PLBiH protiv mostarskog Veleža.

Prema neslužbenim informacijama, Nalić je bio jedan od kandidata za šefa struke Tuzla Cityja. Prvobitna želja bila je Husref Musemić, ali je odbio ponudu.

U kombinaciji je bio i jedan trener iz Hrvatske, tačnije, iz Splita, ali je iskrsnuo problem s radnom dozvolom, dok Nalić ima sve potrebne “papire” da odmah preuzme ekipu, ukoliko se, naravno, prije toga stave popisi na ugovor.

Podsjetimo, Tuzla City je ranije objavio informaciju o prekidu saradnje sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Elvirom Baljićem, koji je u oktobru prošle godine na toj poziciji zamijenio Milenka Bošnjakovića. (sc, tl)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here