Sutra Press CEE Tuzla: Počinje realizacija projekta upravljanja kabastim otpadom u Tuzli i Užicu

Nosilac projekta je RC za upravljanje otpadom "Duboko" Užice, a partneri su: JKP "Komunalac" i Centar za ekologiju i energiju Tuzla

1
726
Upravljanje kabastim otpadom (Ilustracija, CEE)

Povodom zvaničnog početka realizacije projekta “Uspostavljanje sistema za održivo upravljanje kabastim otpadom, na teritoriji gradova Užica i Tuzle” (BWL), u četrvtak, 29. aprila, zakazana je konferencija za novinare Centra za ekologiju i eneregiju (CEE), partnera u ovom projektu.

Realizaciju projekta sufinansira Evropska unija kroz Program prekogranične saradnje Srbija i Bosna i Hercegovina 2014-2020, u okviru instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), pri čemu je ugovorno tijelo Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU), Ministarstvo finansija Republike Srbije.

Nosilac projekta je Regionalni centar za upravljanje otpadom “Duboko” Užice, a partneri su: JKP “Komunalac” Tuzla i Centar za ekologiju i energiju Tuzla.

Konferencija ima za cilj da širu javnost upozna sa aktivnostima i rezultatima projekta, da najavi i pojasni novi koncept upravljanja kabastim otpadom, koji se projektom uspostavlja na teritoriji dva grada, kao i da animira lokalne aktere da uzmu aktivno učešće u provođenju novouspostavljenog sistema upravljanja kabastim otpadom.

Konferencija za novinare održat će se sutra u sali Dramar centra (Ul. Branilaca BiH 11, Slavinovići, Tuzla), s početkom u 11:00 sati. (vr)

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here