Sutra posljednji koncert i zatvaranje festivala “Franjo Bosanac”

(Oktos iz Zagreba sutra zatvara festival “Franjo Bosanac” -Foto: Hrvatski glasnik)

Festival klasične muzike “Franjo Bosanac” još jednom je dokazao svoj značaj kao značajan regionalni događaj, iako je tek u svojoj drugoj godini postojanja. Ovaj prestižni festival, kojeg s ponosom organiziraju HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla i Franjevački samostan Tuzla, bit će svečano zatvoren u utorak, 11. juna, u 19 sati, u Hrvatskom kulturnom centru “Sveti Franjo” u Tuzli.

Zatvaranje festivala obilježit će nastup ansambla OKTOS iz Zagreba, sastava koji čine mladi, ali već afirmisani umjetnici.

OKTOS je poznat po svom unikatnom spoju različitih muzičkih stilova i izvanrednom izvođenju klasičnih djela, što im je donijelo reputaciju među ljubiteljima klasične muzike.

Organizatori festivala izrazili su uvjerenje da će koncert ansambla OKTOS oduševiti tuzlansku publiku. Njihova izvedba, koja kombinuje naizgled nespojive stilove, predstavlja savršen kraj festivala koji je tokom proteklih dana ugostio niz talentovanih muzičara i pružio publici nezaboravne trenutke uz najljepšu klasičnu muziku.

Festival “Franjo Bosanac” nastavlja svoj put kao važna kulturna manifestacija u regiji, okupljajući talentovane umjetnike i ljubitelje muzike te promovišući klasičnu muziku na najvišem nivou.(nn,ed)

Podijeli

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *